• 011 770 04 50
  • 064 889 95 23

VODOINSTALATER - ODGUŠENJE KANALIZACIJE - HITNE INTERVENCIJE

KAKO OTPUŠITI SUDOPERU?

KAKO OTPUŠITI SUDOPERU - VODOINSTALTER 011

Vodoinstalater 011 je broj jedan vodoinstalaterski servis za teritoriju Beograda. Garantovano pružamo kvalitetnu uslugu po najpovoljnijim cenama. Osim povoljnih cena, naš zaštitni znak je brza i efikasna usluga, kao i mogućnost dolaska u terminima koje vi odredite. Kad vam zatreba hitna intervencija vodoinstalatera, naši majstori su vam na raspolaganju od 00 do 24h.

Veliki broj naših sugradjana nam se javlja zbog zapušene sudopere. Nekima od njih damo savet kako da sami otpuše sudoperu, dok je u nekim situacijama neophodno da izadje naša ekipa vodoinstalatera i obavi odgušenje vertikale. 

Zbog velikog broja poziva naših sugradjana koji se interesuju kako sami da otpuše sudoperu mi ćemo vam predstaviti nekoliko načina kako da ovo sami uradite:

PRIRODNA SREDSTVA ZA OTPUŠAVANJE SUDOPERE

Ukoliko nije reč o ozbiljnije začepljenju, odnosno začepljenju vertikale, možete pokušati sa sirćetom i sodom bikarbonom. Potrebno je da sipate jednu kesicu sode bikarbone u vašu sudoperu i da to prelijete čašom sirćeta. Nakon pola sata možete isprati vašu sudoperu i ako voda otiče normalno znači da ste uspeli. Ipak, imajte u vidu da ovaj način neće uvek dati rezultate i možete ga koristiti više iz preventivnih razloga, nego da otpušite sudoperu.

HEMIJSKA SREDSTVA ZA OTPUŠAVANJE SUDOPERE

Jedan od načina za otpušavanje sudopere je pomoću hemijkih preparata koje možete po relativno niskoj ceni kupiti u prodavnici. Neki od tih hemijskih proizvoda su varikina, kao i razni preparati koji se reklamiraju na televiziji i u prodavnicama.

Ukoliko se odlučite da pokušate sa varikinom, imajte u vidu da ovo hemijsko sredstvo može oštetiti odvodne cevi sudopere, tako da vas na kraju ovakva igra može koštati skuplje nego da ste odmah pozvali vodoinstalatera koji bi pomoću mašinskog odgušenja rešio vaš problem.

Kako otpušiti sudoperu

OTPUŠAVANJE SUDOPERE SKIDANJEM SIFONA

Ukoliko se pitate da li je rešenje u hemijskim preparatima posebno namenjenim za otpušavanje sudopera, imajte u vidu da je po sredi više reklama nego realno korisno sredstvo za otpušavanje. Osim toga i ova hemijska sredstva su na bazi varikine i drugih hemijskih supstanci pa vam i one mogu oštetiti odvodne cevi.

Najzad, šta možete da učinite da biste otpušili vašu sudoperu sami?

Prvo, mi vam ne preporučujemo korišćenje hemijskih sredstava. Sodu bikarbonu, sirće, limun i ostale biljne proizvode možete koristiti više za prevenciju nego za otpušavanje sudopere. Dakle, ukoliko vam se zapuši sudopera i reč je o lokalnom zagušenju, to možete sami rešiti tako što ćete skinuti sifon i očistiti ga. Često se dešava da se usled nakupljanja masnoće, soca od kafe i drugih otpadnih materija napravi čep lokalno u sifonu i takvo odgušenje možete sami da uradite. 

Kao što smo već rekli, potrebno je da skinete sifon, za većinu sifona potrebnoje odvrnuti šraf koji se nalazi u odlivnom elu sudopere i skinuti ga. Obavezno imajte kod sebe neku priručnu posudu, najbolje lavor. Kada skinete sifon, odmah ga preusmerite u lavor kako otpadna voda ne bi istekla po podu. Pošto ste skinuli sifon sa sudopere, drugi deo koji ulazi u zidnu odvodnu cev izvucite. Sav sadržaj koji se nalazi u sifonu prospite ili u wc šolju ili u lavor, pa potom prospite u wc šolju. Nakon toga, ukoliko je moguće pomoću baterije za tuš operite sifon iznad wc šolje, kako otpadne materije ne bi upadale u odvod kade i sada zapušile kadu. Ukoliko ne možete da doprete tuš baterijom do wc šolje, operite sifon iznad lavora ili neke slične posude. 

Nakon što ste oprali sifon, namontirajte ga. Prilikom montažeposebno vodite računa da gumice koje se naslanjaju na odvod od sudopere dobro namontirate jer u suprotnom javiće vam se kapanje iz sudopere.

KONTAKTIRAJTE NAS AKO NE MOŽETE SAMI

Ukoliko ni ovaj proces ne reši vaš problem, najverovatnije je došlo do zagušenja vertikale. U tom slučaju biće vam neophodna stručna pomoć vodoinstalatera.

Vodoinstalater 011 pruža usluge otpušavanja sudopere i odgušenja kanalizacije. Radimo od 00 do 24h. Možete nas kontaktirati svakog dana na naše brojeve telefona koji su istaknuti na sajtu ili popunite on line formular na našoj kontakt strani.

Naš primarni fokus ste vi. Kada vam zatrebaju vodoinstalaterske usluge možete nas kontaktirati od 00 do 24h.

Pružamo sve vrste usluga sa posebnim akcentom na hitne usluge vodoinstalatera. Stižemo za 30 minuta od poziva.

Popravljamo cevi i vodovodne instalacije više decenija. Prepoznatljivi u gradu, dostupni uvek.

Za naše vodoinstalatere ne postoje nerešivi problemi. Naš vodoinstalater sve probleme rešava u toku jednog radnog dana.

Popravke u toaletu i kupatilu

Zamena cevi, odgušenje kade ili wc šolje, popravka i čišćenje bojlera. Ove i sve druge vodoinstalaterske usluge.

Hitne intervencije

Vodoinstalater Beograd 011 nudi mogućnost dolaska svojih majstora za samo 30 minuta od poziva. Radimo od 00 do 24h

Zamena i sanacija cevi

Ako vam je potrebna zamena ili sanacija cevi, Vodoinstalater 011 je pravi izbor za vas. Pozovite nas 24h

ŽELITE USLUGU SA POPUSTOM?

JEDNOSTAVNO JE. POŠALJITE NAM VAŠU EMAIL ADRESU

ŽELITE USLUGU SA POPUSTOM?

JEDNOSTAVNO JE. POŠALJITE NAM VAŠU EMAIL ADRESU

NAJČEŠĆA PITANJA

Uobičajeno vreme dolaska naše vodoinstalaterske ekipe je 20 do 30 minuta od poziva. Izuzetak mogu predstavljati iznenadne blokade saobraćaja zbog protesta, poseta stranih državnika i slično.

Vodoinstalater 011 ima zaključen ugovor o stalnom održavanju vodovodnih instalacija sa velikim brojem pravnih lica. Medju njima su predstavništva nekih od najprestižnijih evropskih firmi koje posluju na teritoriji Beograda, ali saradjujemo i sa velikim brojem profesionalnih upravnika.

Vodoinstalater 011 nudi najpovoljniji odnos cene i kvalteta. Sigurno nismo najjeftiniji vodoinstalaterski servis na teritoriji Beograda, ali nismo ni najskuplji. Ono u šta smo sigurni, jeste da pružamo najkvalitetniju uslugu.

Da. Vodoinstalaterski servis Beograd 011 izdaje garanciju za sve usluge koje pružamo. Od banalnih usluga, poput zamene baterija, do složenijih poput zamene cevi, vodovodnih instalacija i odgušenja kanalizacije.

Vodoinstalater 011 nudi mogućnost zakazivanja intervencija u terminima koji vama odgovaraju. Pošaljite nam upit ili nas jednostavno pozovite i zakažite uslugu naših majstora.

Za hitne intervencije predlažemo poziv na naše brojeve telefona jer jedino pozivom garantovano dobijate uslugu u roku od 20 do 30 minuta. Ukoliko želite da zakažete intervenciju, možete nas takodje pozvati, a možete i popuniti prijavni formular.

BIĆE NAM ZADOVOLJSTVO DA VAM POMOGNEMO

BEOGRAD

Pokrivamo čitavu teritoriju Beograda i šire okoline. Pozovite nas svakog dana od 00 do 24h

POZOVITE NAS

MOŽETE NAS KONTAKTIRATI POZIVOM NA NAŠE BROJEVE TELEFONA

POŠALJITE NAM MAIL

MOŽETE NAS KONTAKTIRATI POPUNJAVANJEM ON LINE FORMULARA I ZAKAZATI INTERVENCIJU

© VODOINSTALATER 011 ALL RIGHTS RESERVED